+86 0769 81768086
Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd
Související zprávy
Zprávy

Princip výběru zubového olejového čerpadla

Release Time: 2020-11-05 17:32:37         Hity: 21

1, určení specifického typu převodového čerpadla

Po určení, jaká série čerpadel si vybrat, můžete stisknout větší průtok (při neexistenci většího průtoku, obvykle trvat 1.1 doby normálního toku jako větší průtok), vzít zvětšené rozpětí 5%-10% na hlavě těchto dvou parametrů výkonnosti, v spektru nebo řadě charakteristik křivky určit konkrétní model. Operace je následující:

Použit í křivky charakteristické pro čerpadlo, najít průtok na hodnotách abscissy, najít hlavu na souřadnici, nahoru od dvou hodnot, resp. a vést k pravé vertikální nebo horizontální přímce, dva čárové křižovatky leží přímo na charakteristické křivce, je to vybrat čerpadlo, ale tento ideál zřídka,Často splňují tyto dvě podmínky:

Za prvé: průsečík je nad charakteristickou křivkou, což naznačuje, že průtok splňuje požadavky, ale hlava nestačí.V tomto okamžiku, pokud je hlava podobná, nebo rozdíl je o 5%, můžete stále vybrat.Pokud se hlava hodně liší, můžete si vybrat čerpadlo s větší hlavou. Nebo se pokuste snížit ztrátu odolnosti proti linii.

Dva druhy: průsečný bod pod charakteristickou křivkou, v rozsahu křivky ventilátoru trapezoid charakteristiky čerpadla, na předběžné nastavení tohoto modelu, a pak podle toho, jak velký rozdíl v hlavě, rozhodnout, zda snížit průměr impulzéru,

Pokud je rozdíl v hlavě velmi malý, neřízněte, pokud je rozdíl v hlavě velmi velký, podle požadovaného Q, H, podle jeho NS a řezného vzorce, řezání průměru impulzéru, pokud bod průsečíku nespadá do rozsahu ventilátoru trapezoid, by měl vybrat čerpadlo s menší hlavou. Při výběru čerpadla, někdy musí zvážit požadavky výrobního procesu, zvolit jiný tvar Q-H charakteristické křivky.

Dva.Podle povahy tekutého média určete, zda čerpadlo na čištění, čerpadlo na horkou vodu nebo olejové čerpadlo, chemické čerpadlo nebo čerpadlo odolné proti korozi nebo čerpadlo na nečistotu, nebo použít netěsící čerpadlo.

Čerpadlo instalované v oblasti exploze musí přijmout odpovídající motor odolný proti explozi podle stupně oblasti výbuchu.

Tři.Seletové a'355;116; horizontální, vertikální a jiné typy (typ potrubí, typ potápění, typ kapaliny, typ non-ucpání, typ samolepky, typ převodovky atd.), čerpadla podle uspořádání zařízení, topografické podmínky, podmínky hladiny oleje a provozní podmínky.

Čtyřko.Po stanovení modelu čerpadla je pro čerpadla nebo čerpadla s fyzikálně chemickým médiem podobným oleji nutné zajít do příslušného katalogu nebo vzorků produktů a upravit podle výkonnostní tabulky nebo výkonnostní křivky modelu, aby bylo možné zjistit, zda se normální pracovní bod nachází v preferované pracovní oblasti čerpadla. Zda je efektivní NPH větší než (NPSH). Můžete také zvrátit korekci NPH na geometrickou montážní výšku?

5, podle průtoku, určí jedno sací čerpadlo nebo dvojité sací čerpadlo; Podle výšky hlavy, jednostupňového čerpadla nebo vícestupňového čerpadla, vysokorychlostního čerpadla nebo nízkorychlostního čerpadla (klimatizační čerpadlo), je účinnost vícestupňového čerpadla nižší než jednostupňové čerpadlo, například jednostupňové čerpadlo a vícestupňové čerpadlo, lze rovněž použít první volbu jednostupňového čerpadla.

Stanovit počet čerpadel a rezervní sazby:

Pro normální provoz čerpadla obvykle jen jeden, protože velké čerpadlo a paralelní provoz dvou malých čerpacích ekvivalentů (odkazuje na stejnou hlavu, průtok), je velká účinnost čerpadla vyšší než malá čerpadla, takže z hlediska zachování energie by raději zvolila velké čerpadlo, než dvě malá čerpadla,ale za těchto okolností, můžete zvážit dvě čerpadla paralelní spolupráce:

Tok je velmi velký, převodové čerpadlo nemůže dosáhnout tohoto průtoku.

U velkých čerpadel, která vyžadují padesát% náhradní rychlost, lze dvě menší čerpadla změnit na práci s dvěma náhradními čerpadly (celkem tři výtahy)

U některých velkých čerpadel lze vybrat 70% průtokové požadavky na paralelní provoz čerpadla, bez náhradního čerpadla, při převisu čerpadla je stále zodpovědná za výrobu 70% dopravy.

Šestka.U kapalných čerpadel s viskozitou větší než 20mm2/s (nebo hustotou větší než 1000kg/m3) je nezbytné převést charakteristickou křivku experimentálního ropného čerpadla na viskozitu (nebo hustotu pod) výkonnostní křivku, zejména je nutné pečlivě vypočítat sací energii a vstupní s ílu nebo jádro.

7, pro stanovení počtu převodového čerpadla a pohotovostní rychlosti:

Pro normální provoz čerpadla obvykle jen jeden, protože velké čerpadlo a paralelní provoz dvou malých čerpacích ekvivalentů (odkazuje na stejnou hlavu, průtok), je velká účinnost čerpadla vyšší než malá čerpadla, takže z hlediska zachování energie by raději zvolila velké čerpadlo, než dvě malá čerpadla,ale za těchto okolností, můžete zvážit dvě čerpadla paralelní spolupráce:

Rychlost průtoku je příliš vysoká na to, aby se jedno čerpadlo dosáhlo.

U velkých čerpadel, která vyžadují padesát% náhradní rychlost, lze dvě menší čerpadla upravit tak, aby fungovala se dvěma náhradními čerpadly (celkem tři).

U některých velkých čerpadel lze vybrat 70% průtokové požadavky na paralelní provoz čerpadla, nepotřebují náhradní čerpadlo, při převisu čerpadla je stále odpovědná za výrobu 70% dopravy.

U čerpadel, která musí nepřetržitě pracovat 24-hodinově, by měla existovat tři náhradní čerpadla, jedna pro provoz, jedna pro pohotovostní režim a jedna pro údržbu.

Osmička.Obecně mohou zákazníci předložit své základní podmínky pro výběr čerpadel, a naše společnost bude poskytovat výběr nebo doporučit lepší čerpací produkty. Je-li projektový institut pro navrhování zařízení, byl model čerpadla stanoven v souladu s požadavky designového institutu.

Chcete-li také vědět více o přenosu zařízení čerpadla související technické znalosti, na oficiálních webových stránkách, můžete navštívit! Děkuji vám za čtení a podporu!



Předchozí: No

další: No

2024 Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd Všechna práva vyhrazena.
Horní